Kantoor Amersfoort

In opdracht van SRO, de beheerder van de gebouwen van de gemeente Amersfoort is in de Mess van een oud kazernegebouw een entresol gemaakt. Deze insteekverdieping heeft de vorm van een boot op een droogdok.

Het entresol biedt de gebruikers de gewenste ruimte om flexibel te kunnen werken. Door de vrije plaatsing en de ronde vormen van de entresol komt de bestaande grote lichte ruimte met mooie spanten goed tot zijn recht.

Keuken Son Breugel

Op de plek van een bestaande keuken is een op maat gemaakte greeploze keuken gerealiseerd. De witte strakke keuken oogt door het gebruikte hout vriendelijk. Het royale eikenhouten blad biedt veel werkruimte. Door de rustige indeling en kleurstelling van de tegels voegt de keuken zich natuurlijkin het jaren 70 woonhuis.

De keuken is vormgegeven met aandacht voor details zoals de verzonken grepen, de onzichtbare ophanging van spotjes en het uitlijnen van de stopcontacten met het tegelwerk. De meeste keukenapparatuur is vrijwel onzichtbaar opgenomen achter de witte frontjes. 

School Zwolle

De Vrije School Michaël te Zwolle is gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwe vleugel. Het hoge en lichte gebouwdeel, met een nieuwe hoofd-entree, heeft een opvallend gebogen dakvlak.

In het interieur zijn het hout van de gelamineerde liggers en het bamboe van verschillende interieur-elementen gecombineerd met vergrijsde blauwe en paarse tinten.Deze zelfstandig verworven opdracht is uitgevoerd binnen het bureau Willem van Winsen Architecten.

Uitbouw Son en Breugel

Een kleine woning is uitgebreid met een royale uitbouw. Door de schuine vorm van de kavel te gebruiken is de keuken ruimtelijk met de woonkamer verbonden. Door deze schuinte wordt ook voldoende daglicht in de woonkamer geborgd. 

De uitbouw is met royale hoekramen en grote hamonicadeuren met de tuin verbonden. De uitbouw is geheel in duurzame materialen uitgevoerd. Op het dak ligt sedum zodat water langer vastgehouden kan worden.  

Sportschool Sonsport 

Sonsport is gebouwd binnen de contour van de bestaande tennishal in Son. De sportschool oogt direct bij binnenkomst licht en open. Door de sportruimtes met glazen wanden onderling ruimtelijk te verbinden is optimaal gebruik gemaakt van de grote glazen gevels aan de voor en achterzijde van het pand

De  verlichting en de installaties voor luchtverversing en koeling zijn zorgvuldig in het concept verwerkt. 


Uitbreiding woonhuis Zwolle

Dit woonhuis in Zwolle is uitgebreid met een hoge lichte ruimte. Door de verplaatsing van de keuken naar de woonruimte is ruimte voor een werkkamer gecreëerd. De oorspronkelijke woonkamer biedt ruimte aan een vleugel en andere muziekinstrumenten. 

Het zitgedeelte aan de tuinzijde is verbonden met de oorspronkelijke woonkamer waardoor er huiskamerconcerten gegeven kunnen worden. Door de situering en de doordachte schakeling van verlichting kan 's avonds een theatrale sfeer gecreëerd worden en kunnen de musicerende familieleden en vrienden aangelicht worden.

Landschappelijk Wonen

Voor FARO architecten heeft AAAL onderzoek gedaan naar woningtypologie. Voor de het boek Landschappelijk Wonen zijn 34 projecten uit heel Nederland op een groot aantal aspecten geanalyseerd.

Naast de ruimtelijke verschijningsvorm wordt in de studie ingegaan op de ontstaansgeschiedenis van de projecten en de eigendomsverhoudingen van de bouwgronden. ISBN  9789075271492

Gebiedsontwikkeling Lisserbroek

In samenwerking met FARO-architecten werkt Aaal aan een landschappelijke woonwijk in Lisserbroek. Het bestaande fijnmazige veenweidelandschap wordt omgevormd tot een waterrijke woonwijk. In de dorpse duurzame woonwijk worden 1400 woningen gerealiseerd. 

Kleine, herkenbare woonbuurten liggen tussen water en groen. In de straten worden de auto's zo veel mogelijk uit het beeld gehouden.

Stedenbouwkundig advies gemeente

Aaal adviseert gemeenten bij ruimtelijke vraagstukken. Aaal maakt visies en ontwerpen voor deelgebieden binnen gemeentes (centrumgebieden, uitbreidingswijken, parken en straten). Aaal maakt beeldkwaliteitsplannen en kavelpaspoorten. Aaal ondersteunt gemeentelijke organisaties met bezonningsmodellen en verkooptekeningen.

Aaal toets plannen op beeldkwaliteit. Aaal ondersteunt bij de ontwikkeling van nieuw beleid en adviseer B&W bij principeverzoeken.